Hloubková masáž zad

Hloubková masáž zad je účinná terapeutická masáž, zaměřená na uvolnění hlubokých vrstev svalů hlavně kolem páteře. Hloubkové uvolnění a propracování svalstva odstraňuje spasmy a obnovuje přirozenou délku svalových vláken. Využívá se zde nejen tlaku rukou , ale i loktu a prstu.

Základem je klasická masáž k rozvolnění a prohřátí vrchní svalové vrstvy a poté nastupuje hlubší pohmatové zkoumaní a uvolňování. V takto změkčené oblasti se rázem vynořují překvapivě ztuhlé a bolavé svaly a úpony svalů i malých svalíků, které při běžném denním provozu nelze nahmatat a klient ani neví, že by odtud mohla pramenit bolest v často i vzdálené tělní krajině.

Pro hloubkovou masáž s oblibou používáme prohřívající karlovarsky masazni krem.

Již první návštěva působí výraznou úlevu od bolesti. Po 2-3 týdnech bývá vhodné ještě následné ošetření k dokončení nastartovaného procesu.

Další návštěvy jsou individuální, dle zatížení organismu i psychiky, pokračování v nevhodných pohybových stereotypech nebo naopak praktikování doporučených cvičení. Vhodná je následná udržovací terapie cca 1x měsíčně a dodržování doporučených pohybových návyků s naší případnou korekcí.